FIRSATIST FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı.

Aşağa gitmek

Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. Empty Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı.

Mesaj tarafından Admin Çarş. 27 Tem. 2016 - 23:50

Bazen tariflerde malzemelerin yanına hep "doğranmış" yazılır.

Peki ama nasıl?

Daha fazla bekletmeden, doğramanın 13 haliyle sizi başbaşa bırakıyoruz.


1. Buna "pont neuf" kesimi deniyor.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-93e4b75600fa10cf83cfb448d79c8998053996c5

Genelde patateslerde tercih ediliyor.
2x2x5 cm olarak kesiliyor.




2. Bu da yine benzer olan "frite" kesimi.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-0be2536a8048074be66df82aabc1df8392cbd971

Patateslerin adı da buradan geliyor. Fransızca frite kızarmış patates olarak kullanılıyor.
1,2x1,2x5 cm şeklinde kesiliyor.




3. "Batonnet" kesimi de bilinenler arasında.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-dc0df4bcb170786f278298bd63ff18ef41ed9510

Yine patatesler ya da havuçlar için sıkça kullanılıyor.
0,6x0,6x5 cm şeklinde yapılıyor.




4. "Payzan" ise en güzellerinden biri.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-cac2a26462df16c6c92bb73c21f7954eef6a8727

Burada önemli olan belli bir şekilden çok belli bir incelikte olması.



5. Bu da meşhur "jülyen".
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-5df69a123e0ad0ce4ecb8da48f9bb14f8b4b7823

Hani yemek programlarında aman jülyen kesin diyolar ya kalın kalın şeritlere. Asıl jülyen budur, her yiğidin harcı değildir.
0,3x0,3x5 cm şeklinde kesilir.




6. Abartasyonun dibine vurma yolu ise "ince jülyen"dir.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-dc87bb6c0cb5f1074f9b8026cbcd14ebccafa6f9

İsmi gibi havalı, incecik olur tüm kestikleriniz.
1,5x1,5mm x 5 cm şeklinde kesilir.




7. Gelelim küp kesimlere.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-858031489f5c3494886fb32a740a48e7cf7175a2

Kendi kategorisi içinde en büyük küptür.
2x2x2 cm olarak kesilir.




8. Bir tık altı küp isterseniz...
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-fbcf082c9c00914bd21c47ef0edb798632e8f652

O da budur, buna orta küp denir.
1,2x1,2x1,2 cm olarak kesilir.




9. Biliyorsunuz mutfakta küçültmenin sonu yok, bu da "küçük küp" tekniği.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-2994f1ff60e95fd5a784143ae57e7bd26fdb6555

Orta küplerin yarısı olarak kesilir.
0,6x0,6x0,6 cm şeklinde doğranır.




10. Brunuaz kesim ise jülyenin küplere dönüştürülmüş halidir.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-c14376b16ac8fbaa0c69bacc2ad6c6e28bda144e

Minnacık duruyorlar dimi?
0,3x0,3x0,3 cm halinde küplerdir.




11. Bu da ince jülyenin küplere kesilmiş hali; ince brunuaz.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-2e4d611efc456448931d62c1c6ebdd23af8bdfb1

Belki siz evde uğraşamazsınız ama neden insanlar dünyanın en lüks restoranlarına girip çalışmak için çabalıyor sanıyorsunuz. Her şeyin bir kuralı bir tekniği var.
1,5x1,5x1,5mm kesim küpler.




12. Buyrun bu da piyazlık doğrama...
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-c532a43db7a250d65ce1017c74858a8ca9cc3f0f

Biz Türkler, mutfakta yarım ay şeklinde doğranılan kesimlere bu adı veriliyoruz.



13. Son olarak ise; şifonad kesim.
Sadece Doğrama İle Yemeklerinize Ayrı Bir Hava Katın! İşte 13 Detaylı Kesim Sanatı. S-cdd0b8400e1e346404cf9e2034c6ded57d4670ca

Genelde yemek okulunda yaprak sebzeleri puro gibi sarıp ondan sonra ince şeritler halinde kesmemiz söylenirdi. Buna şifonad kesim deniyor.



Konuların devamı için yorum yapmayı ve desteklemeyi unutmayalım. afro
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 10
Forum Tecrübesi : 21
Forum Tanınmışlığı : 0
Kayıt tarihi : 21/07/16

https://firsatist.forumdizini.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz